سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ریاست علمی، شریف ترین ریاست است . [امام علی علیه السلام]
علمی
 RSS 
خانه
ایمیل
شناسنامه
مدیریت وبلاگ
کل بازدید : 23143
بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 0
  • سیگنال ژنراتور

  • نویسنده : محمد غضنفری:: 85/2/29:: 10:54 صبح

    سیگنال ژنراتور

    • منبع تغذیه : 6 تا 12 ولت مستقیم

    • متوسط فرکانس اوسیلاتور : 10 کیلو هرتز

    • مجهز به پتانسیومتر برای تغییرات نوسان

    • قابل استفاده در تعمیرات سیستمهای صوتی

     

    سیگنال ژنراتور وسیله ایست که برای عیب یابی انواع مدارات و دستگاههای صوتی ( نظیر رادیو ضبط - آمپلیفایر و . . . ) بکار میرود .

    شرح مدار :

    سیگنال ژنراتور به معنی تولید کننده علائم صوتی است . در این مدار از یک اوسیلاتور صوتی دو ترانزیستوری استفاده شده و از آنجا که ایمپدانس ورودی آمپلیفایر ها متفاوت است ، از یک تقویت کننده بعد از مدار نوسان ساز استفاده شده است . بر این اساس امپدانس خروجی این مدار حدود 5 کیلو اُهم است و ضریب مناسبی بحساب می آید . همچنین با تنظیم پتانسیومتر میتوان شدت سیگنالهای خروجی مدار را بسته به حساسیت ورودی مدارات صوتی مورد آزمایش ، تنظیم نمود .

     

    برای اطلاع از چگونگی مونتاژ قطعات به جزوه آموزشی همراه کیت رجوع نمائید .

      برای این منظور ابتدا یک بلندگو یا گوشی معمولی رادیو تهیه و توسط دو رشته سیم به نقاط S  و G  متصل سازید . تغذیه این مدار میتواند حدود 6 تا 9 ولت مستقیم باشد که میتوان آن را از طریق باتری تامین و با رعایت قطب های مثبت و منفی به محل  BAT  متصل نمود . با اتصال تغذیه به مدار ، صدای سوت از بلندگو شنیده میشود که بیانگر تولید فرکانس صوتی توسط مدار است .

    برای استفاده از این مدار کافی است خروجی مدار به ورودی طبقات مختلف یک آمپلیفایر وصل شود . طبیعی است هر طبقه از مدار که سالم باشد ، سیگنالِ تولید شده توسط سیگنال ژنراتور را تقویت میکند و در غیر اینصورت نشاندهنده عدم فعالیت آن بخش از مدار است . به اینصورت بروش بسیار ساده و سریع میتون بخش معیوب مدار مورد تعمیر را شناسائی نمود .

    در استفاده از این مدار باید به خروجی های آن توجه داشته باشید . بطوری که سیم G  همیشه به شاسی یا  خط منفی مدار مورد آزمایش متصل شود و سیم  S  به ورودی طبقات مختلف مدار تقویت کننده مورد آزمایش متصل شود .

    برای شروع کار بهتر است یکبار بطور گذرا طبقات مختلف مدار مورد بررسی قرار گرفته و از همدیگر متمایز شوند . مثلاً در یک آمپلیفایر ابتدا بخشهای پری یا پیش تقویت کننده و بخش اصلی تقویت قدرت آمپلیفایر را شناسائی نمائید و در ابتدا سیگنال خروجی دستگاه را به ورودی بخش قدرت تزریق نمائید . اگر بخش تقویت کننده اصلی آمپلیفایر سالم باشد ، سیگنال خروجی دستگاه را تقویت نموده و در خروجی آمپلیفایر بوق قوی پخش میشود . حال اگر سیگنال در خروجی آمپلیفایر شنیده نشود ، لازم است عمل تزریق سیگنال از آخرین طبقه آمپلیفایر شروع شده و بتدریج به اولین بخش آن ختم شود . بدیهی است اگر در در قسمتی از مدار عمل تقویت سیگنال صورت نپذیرد ، اشکال را باید در همان بخش بررسی نمود . در صورت سالم بودن قسمت تقویت قدرت ، این عمل در بخش پیش تقویت کننده مدار هم تکرار میشود تا در انتها بخش معیوب شناسائی شود .

    این عمل میتواند بطور مشابه بر روی انواع مدارات آمپلیفایر و پیش تقویت کننده ها و همچنین مدارات رادیو و ضبط صوت انجام شود . 


    نظرات شما ()


  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ